همه ی ما ۹ تیپ شخصیتی ایناگرام در تمام طول روز با دیگران تعامل داریم؛ تلفنی، حضوری یا آنلاین. برخی از ما تعامل با دیگران را دوست دارند و برخی خیر. برخی از تعامل با دیگران تحت شرایط خاصی لذت می برند؛ برای مثال زمانی که در حالت استراحت هستیم و یا گفتگوهایمان احساسی یا فکری است، یا زمانی که بقیه را به خوبی می شناسیم. تعاملات موثر کاری با اینکه ما درونگرا یا برونگرا هستیم ندارد و بیش تر با نوع تیپ ایناگرامی ما و بقیه سروکار دارد.
استفاده از تعاملات ایناگرامی به ما نشان می دهد که چگونه به طور موثرتری با تیپ های شخصیتی نه گانه ایناگرام تعامل داشته باشیم. با دانستن این موضوع که هر کدام از تیپ های شخصیتی انیاگرام چگونه ارتباط برقرار می کنند و با هم تعامل می کنند. چگونه این تفاوت ها تعاملات ما را تحت تاثیر قرار می دهد. و ما چه کاری برای ارتقاء روابط بین فردی خود می توانیم انجام دهیم.
نقاط قوت ۹ تیپ شخصیتی اناگرام در تعاملات
شناخت تیپ های شخصیتی انیاگرام باعث می شود تا با شناخت نقاط قوت ۹ تیپ شخصیتی آناگرام بدانیم چگونه با دیگران ارتباط بهتری برقرار کنیم.
انیاگرام تیپ ۱: مودب، استوار، متعهد به روابط مهم، بامزه هستند مخصوصا وقتی آرامش دارند.
انیاگرام تیپ ۲: مهربان، علاقمند به بقیه افراد، سوالاتی می پرسند که بقیه را هم درگیر می کند.
انیاگرام تیپ ۳: به طور کلی خوشبین، داشتن روحیه ی “من می توانم” آنان می تواند مسری باشد، مهارت های اجتماعی بالایی دارند و کاری می کنند که مردم احساس راحتی داشته باشند.
انیاگرام تیپ ۴: به آسانی ارتباطات عمیق برقرار می کنند، به مسائل احساسی و عاطفی حساس هستند. مایل هستند که در گفتگوهای مهم درگیر بمانند.
انیاگرام تیپ ۵: به شدت نسبت به موضوعات گوناگون آگاهی دارند، چارچوب دارند و شفاف هستند، غیرقابل نفوذ هستند.
انیاگرام تیپ ۶: از گفتگوهای پویا و شوخ طبعانه لذت می برند، راستی و صداقت دارند، به روابط مهم وفادار هستند.
انیاگرام تیپ ۷: بامزه هستند، شور و اشتیاق آنان مسری است، انرژی بالایی دارند، خودجوش هستند.
انیاگرام تیپ ۸: رک، صریح و صادق هستند. فهم مسائل پیچیده را آسان می کنند.
انیاگرام تیپ ۹: به آسانی می توان با آنان صحبت کرد، پذیرا، دست یافتنی، علاقه مند، تایید کننده، آرام و خونسرد هستند.
چالشهای نه تیپ شخصیتی ایناگرام در تعاملات
دستاورد شناخت ۹ تیپ شخصیتی انیاگرام و چالش های آنان در تعاملات، کاهش سوءتفاهم ها در روابط خواهد بود.
ایناگرام تیپ ۱: پیام های قضاوتیِ شفاهی و غیرشفاهی می دهند، وقتی که ایده هایشان به چالش کشیده می شوند لحن صحبت تندی پیدا می کنند، به راحتی انتقاد می کنند.
ایناگرام تیپ ۲: برای بیان احساسات واقعی خود بی میل هستند، به جای خودشان بیشتر روی بقیه تمرکز می کنند، این پیام را می دهند که خواهان چیزهای ناگفته هستند و نیز بی پروا هستند.
ایناگرام تیپ ۳: عجول هستند، به موضوعات یا افراد علاقه مند نیستند، به نظر غیرقابل اعتماد یا صحنه سازی کننده می آیند.
ایناگرام تیپ ۴: بیشتر از آن که به دیگران علاقه نشان دهند راجع به خودشان صحبت می کنند، بیش از حد خاص هستند، خلق و خوی متغیر دارند.
ایناگرام تیپ ۵: بی میل به درگیر شدن در مسائل هستند، به نظر بریده و دور می آیند (دوری می کنند)، احساسات شان را بروز نمی دهند، غیر قابل دسترس هستند.
ایناگرام تیپ ۶: مشکوک رفتار می کنند، در مدت زمان کوتاهی سوالات زیادی برایشان پیش می آید، زمانی که گیج یا عصبی هستند نیاز به تایید دیگران دارند.
ایناگرام تیپ ۷: بیشتر از اینکه گوش بدهند صحبت می کنند یا وسط حرف دیگران می پرند. علاقه خود را به سرعت از دست می دهند و به سرعت از درگیری با مخاطب و موضوع خارج می شوند. موقعیت های جدی را با شوخی یا حواس پرتی خنثی می کنند.
ایناگرام تیپ ۸: درخواست کننده و دستور دهنده هستند، علاقه مند به نقطه نظرات مخالف نیستند و توجهی به آنان نشان نمی دهند، به آسانی عصبانی می شوند.
ایناگرام تیپ ۹: تظاهر به موافق بودن با موضوع می کنند؛ در صورتی که اینطور نیست. مایل به گفتن اینکه دقیقا چه احساسی دارند یا به چه چیزی فکر می کنند نیستند.
نکات بهبودی برای ۹ تیپ شخصیتی ایناگرام در تعاملات
شناخت ۹ تیپ شخصیتی، در ایجاد ارتباط موثرتر با هر یک از تیپ های شخصیتی ایناگرام به ما کمک خواهد کرد.
ایناگرام تیپ ۱: بیشتر انعطاف پذیر باشید، واکنشی و قضاوتی نباشید و بیشتر آرامش خود را حفظ کنید، خندیدن به خودتان را یاد بگیرید.
ایناگرام تیپ ۲: خودتان را اول به خودتان و سپس به دیگران بشناسانید؛ از طریق این تمرین که: واقعا چه احساسی دارید، چه خواسته ای دارید و به چه چیزی فکر می کنید.
ایناگرام تیپ ۳: با بقیه بیشتر به صورت خودجوش و واقعی ارتباط برقرار کنید، کشف کنید که چه می خواهید و چه احساسی دارید؛ نه اینکه چه باید بخواهید و چه احساسی باید داشته باشید.
ایناگرام تیپ ۴: واقع گرایی و عواطف را با هم در آمیزید تا در قلب و ذهن و بدن خود تعادل را بیابید.
ایناگرام تیپ ۵: خودتان و افکارتان را بیشتر به اشتراک بگذارید، احساسات و تجربیات شخصی خودتان را بیشتر بیان کنید و بیشتر راجع به حقایق صحبت کنید.
ایناگرام تیپ ۶: ایمان بیشتری به خودتان و دیگران داشته باشید تا بتوانید آنچه را که اتفاق می افتد مدیریت کنید، متعادل باشید.
ایناگرام تیپ ۷: یاد بگیرید که بیشتر به صورت ذهنی، احساسی و فیزیکی روی خواسته های خود تمرکز کنید، و با دقت بیشتری گوش فرا دهید.
ایناگرام تیپ ۸: نقاط آسیب پذیری، ناراحتی ها و عصبانیت های خود را با آغوش باز بیشتری پذیرا باشید.
ایناگرام تیپ ۹: خودتان، افکارتان، احساسات، نیازها و ترجیحات تان را ابراز کنید؛ حتی آن هایی را که با بقیه افراد در تضاد هستند.