خصوصیات بارز اناگرام تیپ ۲
یاری دهنده، مراقب، بخشنده، امدادگر، کمک گرا، دلسوز، غمخوار، همدل، فداکار، سخاوتمند، دست و دل باز، اهل دوستی و معاشرت، تشویق کننده، همراه، پشتیبان، حامی، مهربان، توجه به دیگران، مشتاق به پرورش دیگران، طالب همدلی و تایید، مهرطلب.
تیپ دویی های اینیاگرام با کمک کردن به دیگران در حقیقت دارند خود را بروز می دهند، آنان با این نوع خودابرازگری، رابطه ای احساسی با دیگران برقرار می کنند و همچنین با سازگار کردن خود با خواسته های دیگران، می توانند محبت آنان را نیز جلب کنند. تیپ دویی های اناگرام تمام تلاش خود را می کنند که کارها حتما با کمک آن ها انجام شود، زیرا از طریق کمکی که می کنند، دوست داشته می شوند و همچنین از آنان قدردانی نیز می شود. آنان خود را وقف برآوردن نیازهای دیگران می کنند، خود را با دیگران تطبیق می دهند تا نیازهای ایشان را برطرف کنند و در این مسیر نیازهای خود را نادیده می گیرند. آنان نقش مهمی در زندگی دیگران ایفا می کنند تا جایی که حضورشان برای دیگران ضروری می نماید. و از اینکه به آنان نیاز دارند، احساس غرور می کنند.
برای برآورده کردن نیازهای افراد گوناگون، خودهای گوناگونی دارند. و از این بابت دچار سردرگمی می شوند و نمی دانند که کدام یک از این خوده، خود واقعی ایشان است. آنان از نیازهای خود بی اطلاع اند؛ گویی نیازهای شان با برآورده کردن نیازهای دیگران برطرف می شود. در عین حال کمک کردن به دیگران به ایشان احساس محدود بودن می دهد. و این گونه است که احساس تنگنا و اسارت می کنند و خواستار آزادی اند. تیپ دو ایناگرام این قابلیت را دارد که حامی و مراقبت کننده ی بسیار خوبی باشد. به تیپ ۲ اینیاگرام اجازه دهید در افراد ایجاد انگیزه کند.
تیپ دو اینیاگرام را بهتر بشناسیم
اهدا کنندگان بر این باور هستند که با دادن هدایایی به دیگران مورد توجه و علاقه آنها قرار می گیرند. در نتیجه این افراد اهدا کنندگانی دلسوز، مفید، حامی و مبتنی بر روابط هستند. آنها همچنین می توانند مغرور، غیرقابل پیش بینی و پرتوقع نیز باشند.
تمرکز و توجه
نیازها، احساسات و خواسته های دیگران
درس زندگی
پرورش دادن فروتنی؛ که خاستگاه آن اجازه دادن به خودتان برای دوست داشته شدن است در شرایطی که نیازی به شما وجود نداشته باشد، و همچنین داشتن نیازهای شخصی خودتان
سبک صحبت کردن
افراد تیپ دو انیاگارم دوستانه، گشوده، سرشار از احساس و متمرکز بر دیگران هستند. آنان سریع از دیگران حمایت می کنند و یا به آنها مشاوره می دهند. دیگران ممکن است تیپ دو را افرادی بسیار مفید و کمک کننده، در عین حال عیب جو، کنترل گر و یا خشمگین بدانند.
چیزی که افراد تیپ دو انیاگرام درباره خودشان به ما می گویند
- من خود را وقف نیازهای دیگران نموده ام.
- من به بخشیدن و کمک کردن افتخار می کنم.
- من گاهی احساس می کنم که دیگران ازمن سوء استفاده می کنند.
- بیان نیازهایم برایم دشوار است.
- من می توانم فریبکار باشم و نحوه ارتباط خود را با دیگران تغییر دهم!
در رابطه با افراد تیپ ۲ اناگرام
- برای برقراری ارتباط با این افراد پیش قدم شوید و در صورت امکان تایید و قدردانی خود را ابراز کنید.
- برای رفع نیاز آنها ثابت قدم باشید و به نیازهای آنها توجه کنید.
- با گرمی آنها را پذیرا باشید، در ارتباطات شخصی و شراکت با آنها همراه شوید.
- از انتقاد کردن و جدی نگرفتن آنان اجتناب کنید.
- از منفجر شدن آنان و به تبع آن بروز خشم و عصبانیت شان پیشگیری کنید.
درباره اناگرام تیپ ۲ بیشتر بدانیم
برای تیپ دو اناگرام برقراری ارتباط با دیگران و همدلی با نیازها و احساسات آنها برتری دارد. افراد تیپ دو اینیاگرام با توجه به تمرکز بر روابط، حامیان خوبی برای دیگران هستند اما توجه به خود و نیازهای خود، برای ایشان دشوار است. آنان از نظر عاطفی، می خواهند مورد قبول دیگران قرار بگیرند و دوست داشته شوند؛ و برای به دست آوردن این تأیید، خودشان را با شرایط سازگار می کنند و یا خود را تغییر می دهند. تعیین مرزهای شخصی می تواند برای آنان چالش برانگیز باشد، همچنین آنان گاهی اوقات فشارها را از طریق بروز طغیان های عاطفی کاهش می دهند.
گزاره اساسی
شما از طریق بخشیدن به دیگران است که عشق و تأیید به دست می آورید و نیازهای شخصی تان برآورده می شود.
نقاط قوت تیپ دو اناگرام
دلسوز، مفید، رابطه محور، سخاوتمند، حساس نسبت به احساسات دیگران، حامی و حمایت کننده.
چالش های تیپ دو انیاگرام
غرور، وابستگی به تایید دیگران، سرزده و ناخوانده وارد موضوع شدن، مطالبه گر، خواستار ممتاز بودن.
مکانیزم دفاعی
سرکوب – سرکوب احساسات “غیرقابل قبول” و تبدیل آنها به شکل قابل قبول تری از انرژی عاطفی.
افراد تیپ ۲ انیاگرام از سرکوب نیازها و احساسات شخصی شان، برای جلوگیری از نیاز به دیگران، و همچنین حفظ چهره مفید خود استفاده می کنند. نیاز واقعی خود در ارتباط با دیگران را به شکل “شما به من نیاز دارید” بروز می دهند. در جستجوی تأیید هستند و به دلیل این تمایل حاضر به تغییر شکل روابط نیز خواهند بود که باعث می شود روابط عمیق خود را از دست داده و اغلب دوستی های سطحی و چاپلوسانه داشته باشند. آنها اغلب احساس مهم بودن می کنند و همچنین می توانند رفتارهای حق به جانب نیز از خود نشان دهند.
تمرین آگاهی
عادات ذهنی و یا مرکز توجه خود را با کمترین قضاوت ممکن مشاهده کنید. این سوالات را از خود بپرسید و همزمان به احساسات خود و نیز به واکنش بدن تان توجه کنید.
- چگونه توجه و انرژی من مصروف نیازهای دیگران شده است؟
- من واقعا به چه چیزی نیاز دارم و چه می خواهم؟ چگونه از خود حمایت کنم و خود را پرورش دهم؟
- چگونه به دیگران اجازه دهم تا از من حمایت کنند؟
- از چه راههایی و با چه کارهایی احساس مفید بودن می کنم؟ به مفید بودن خود افتخار می کنم؟
- چگونه و با چه روش هایی خود را تغییر میدهم تا متناسب با آنچه دیگران به نظر می رسد می خواهند، باشم؟
- چگونه ابراز فروتنی کنم؟
4 پاسخ
سپاسگزارم ازمحبت شما .کاش توضیحات کمی وسیعتربود.
😊
من هم تیپ ۲ هستم . بر اساس این دسته بندی . همیشه نیازهای دیگران برام تو اولویت بوده . و وقتی دارم با سرعت بالا بسوی هدفم میتازم ، به محض اینکه کسی ازم درخواست کمک کنه . از اسب پیاده میشم و کمکش میکنم و گاهی وقتها حتی هدفم رو گم میکنم .
البته مدتیه دارم رو خودم کار میکنم . نوشتن اهداف شخصی و گذاشتن تاریخ سررسید برای دستیابی به اهدافم . روش موثری بوده که راه زندگی خودمو گم نکنم
من تیپ دو شخصیت ایناگرام هستم .از خود گذشتگیم در زندگی شخصیم خیلی بیش از حد هست تا اندازه ای که همسرم بهم خیانت کرده اما من خیلی راحت پذیرفتم که انسان جایز خطا هست اما من خودم خیلی از درون داغونم .تمام وقتم و خواسته هام صرف زندگیم شده و به هیچ عنوان خودم در نظر نگرفتم .الان موندم چیکار کنم؟